top of page
פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
ארכיון
חיפוש על ידי תגיות
No tags yet.
עקבו אחרי
  • Facebook  - Amit Uziely Marketing
  • Twitter  - Amit Uziely Marketing
  • LinkedIn  - Amit Uziely - Marketing

טעויות נפוצות - SEO - קידום אתרים אורגני

באחד הפוסטים הקודמים דיברנו על כל הנושא של קידום אתרים אורגני ומה זה בעצם אומר, ערכנו גם השוואה כללית של קידום אורגני מול קידום ממומן כדי להסביר את ההבדלים העיקרים ואני מקווה שהדברים ברורים יותר. ניתן להכנס לפוסט הקודם לקרוא למי שלא קרא או למי שרוצה לרענן את הזיכרון.

היום נתייחס ונדבר רק על קידום אתרים אורגני ועל הטעויות הנפוצות שבעלי ומעצבי אתרים עושים. כידוע, כל אדם יכול ללמוד ואין סוף להתפתחות של הנושא ולכן אין אדם שחף מטעויות, גם אם הן קטנות.

האתר המפורסם SEMRUSH ערך מחקר בנושא ועבר על מידע מ – 100,000 אתרי אינטרנט ו – 450 מיליון עמודים כדי לברר מהן הטעויות הנפוצות ביותר בכל מה שקשור לקידום אורגני. במסמך שפרסמו הם ציינו את 40 הטעויות הנפוצות ביותר. אנחנו נעבור על חלק וננסה לפשט את ההסבר עליהן, ומי שרוצה לעיין בנושא יותר לעומק מוזמן להכנס לאתר שלהם ולקבל את כל המידע.

הנתונים שמוצגים למטה מתייחסים לאחוז האתרים/דפים שבהם נמצאה טעות:

33.29% - לינקים פנימיים שבורים – יש חשיבות גדולה לכך שהלינקים בתוך האתר יעבדו כמו שצריך, מעבר לכך שזה פוגע ויכול להשפיע על מנוע החיפוש והדירוג זה פוגע בחוויית המשתמש. כידוע אחד הדברים הכי חשובים שצריך לשים אליהם לב זה חווית המשתמש והנוחות לנוע באתר, ברגע שיש לינק שבור שלא מוביל אותנו לשום מקום אנחנו פוגעים בחוויה ויכולים לגרום למבקר באתר לצאת ולחפש את המענה באתר מתחרה.

80.17% - שגיאות 4XX שונות – השגיאה המוכרת מכולן היא כנראה שגיאת 404 שבה אנחנו מגיעים לדף שלא קיים. חשוב לוודא שכל הקישורים שלנו נכונים וכל הדפים מופיעים ועולים כמו שצריך כדי למנוע מצב שבו מבקר באתר שלנו מגיע לדף שגיאה, דבר שיכול לגרום לו לעזוב ולחפש תשובות באתר אחר. דף השגיאה יכול להופיע מכיוון שהלינק נכתב בצורה שגויה או שלינק מסוים מוביל לדף שהיה קיים בעבר והיום כבר לא.

10.01% - שגיאות 5XX – שגיאות של השרת – הנפוצה ביותר היא שגיאת שרת 500, הודעה בעצם אומרת שמשהו לא עובד כמו שצריך בשרת של האתר. חשוב מאוד לוודא שהאתר עובד כמו שצריך ואם נתקלים בתקלה מהסוג הזה צריך לטפל בה באופן מידי מכיוון שיש לה השפעה ישירה על חווית המשתמש ועל מנועי החיפוש.

16.98% - הגדרה לא נכונה של הדומיין WWW – חשוב לוודא שהדומיין מוגדר נכון ושניתן להגיע לאתר עם WWW או ללא.

19.34% - מפת אתר XML לא נמצאת – כל אתר שעולה צריך לוודא שהקובץ של מפת האתר.XML קיים ועובד כמו שצריך. הקובץ הזה בעצם עוזר למנוע החיפוש בהעלאת האתר לאינדקס שלו והכללת כל הדפים של האתר.

19.85% - מקף תחתון בכתובת ה-URL – יש חשיבות רבה לשימוש ב-URL ברור ופשוט, מועיל מבחינת המשתמש וגם מבחינת מנוע החיפוש.

65.88% - תוכן כפול – מבחינת מנועי החיפוש השונים העלאה של אותו תוכן בכמה דפים באתר הוא לא מקובל ויכול לפגוע בדירוג, כמובן שגם מבחינת חווית המשתמש יכולות להיווצר בעיות אם אותו התוכן מופיע בכמה מקומות (כמובן שלפעמים צריך את אותו התוכן בכמה דפים, אבל אז צריך לוודא שהוספנו את האלמנט המתאים 'קאנוניקל לינק' שבעצם מסמן למנוע חיפוש מה הדף ה'מועדף').

73.47% - מספר נמוך של מילים בדף – לעיתים אין ברירה וישנם דפים שלא יהיה בהם הרבה תוכן, חשוב לשים לכך לב ולנסות שכמות הדפים שאנחנו יוצרים עם מעט תוכן תהיה נמוכה יחסית לכמות הדפים הכללית באתר.

53.99% - META DESCRIPTION – מטה דיסקריפשיין כפול – לכל דף יש את התיאור שלו שמופיע במנוע החיפוש ברגע שאנחנו עולים בתוצאות. חשוב לוודא שלכל דף יש תיאור ייחודי שמסביר על מה הדף, ההשפעה מבחינת הקידום האורגני והדירוג היא לא ישירה אבל ללא ספק פוגעת בחוויית המשתמש.

63.28% - מטה דיסקריפשיין לא קיים – אותה השפעה כמו בסעיף הקודם – ברגע שלא עדכנו את תיאור הדף, מנוע החיפוש בוחר באופן אוטומטי חלק מהתוכן שמופיע בדף ומציג אותו. יכול לפגוע בחוויית המשתמש ומצמצם את ההשפעה שיש לנו בבחירת מה שאנחנו מציגים למחפשים בדף תוצאות החיפוש.

10.53% - TITLE TAG – מטה טייטל לא קיים – השפעה ישירה על מנועי החיפוש וגם על חווית המשתמש, חשוב מאוד לוודא שהטייטל מתייחס לתוכן הדף עצמו.

61.01% - מטה טייטל ארוך מדי – בדרך כלל נהוג שהטייטל יכלול סביב ה-70 תווים, חשוב לוודא שהטייטל לא מורכב מיותר תווים

53.23% - מטה טייטל כפול – שימוש באותו הטייטל ליותר מדף אחד, חשוב שלכל דף יהיה טייטל ייחודי שיתאר את התוכן ויהיה קשור למה שמופיע בדף.

26.33% - מטה טייטל קצר מדי – חשוב לעבור על כל דפי האתר ולוודא שהטייטל מספיק ארוך ומפורט (אך לא ארוך מדי).

63.25% - 1H לא קיים – שאנחנו מעלים תוכן לאתר חשוב לוודא שהתוכן מוצג בצורה נוחה לקוראים וגם למנועי החיפוש. שימוש בכותרות הנכונות יכולות לעזור למבקרים באתר, לסרוק את הדף ואת הנושא של התוכן. שימוש נכון ב1H יכול לעזור למנוע החיפוש ולתת לו מושג על מה הדף וככה לעזור בהכללת האתר ומיקומו בדירוג.

65.53% - אין תיוג ALT בתמונות – חשוב לוודא שברגע שמעלים תמונה לאתר לקטלג אותה כמו שצריך עם הטקסט הנכון והמתאים.

23.16% - אתר עולה לאט – בימינו, שיש כל כך הרבה אתרים וכולם נלחמים על אותו נתח שוק, בנוסף לשינוי ההתנהגות של המשתמשים ולמהירות שאנשים עוברים מאתר לאתר חשוב לוודא שהאתר עולה מהר. למהירות האתר יש השפעה גם על הדירוג בתוצאות החיפוש, מכיוון שמנוע החיפוש רוצה להציג למחפשים את התוצאות הרלוונטיות ביותר ואתר שעולה לאט לא עונה על הקריטריון.

זה המקום לציין שלא עברתי על כל הטעויות שצוינו במחקר ובחרתי את הטעויות שכמעט כל מי שמתעסק באתר יכול לפתור באופן פשוט יחסית. ישנם כלים שיכולים לעזור בכל הנושא, שהכלי המרכזי שכל בעל אתר צריך שיהיה זה GOOGLE SEARCH CONSOLE. בעזרת הכלי של גוגל ניתן לראות מהן השגיאות שיש באתר, לינקים שבורים ובעייתיים, אינפורמציה לגבי ה-,META DATA , איזה מילות חיפוש הובילו מבקרים לאתר, דירוגים ועוד פרטים רבים.

קידום האתר בצורה אורגנית היא משימה שנמשכת לאורך כל חיי האתר, לעיתים לוקח זמן לראות ממנה תוצאות, אבל אם עושים את הפעולות כמו שצריך ומוודאים שלא עושים את הטעויות שצוינו ניתן לראות תוצאות.

כמובן שיש מספר גורמים נוספים שמשפיעים על הדירוג ובראש עומדת חווית המשתמש והאם התוכן איכותי, מקורי ורלוונטי. תוכן איכותי שמתעדכן על בסיס קבוע הוא מפתח בקידום האתר. אל תוותרו על תוכן איכותי ואל תחפשו קיצורי דרך, העתקת תוכן מאתר אחר או קניית תוכן שמופץ להרבה אתרים לא רק שלא יועיל בטווח הארוך אלא גם יכול לגרום נזק.

מקווה שעזרתי קצת להבין והסבתי את תשומת לבכם לכמה טעויות שבעזרת כמה פעולות ניתן לתקן.

Related Posts

See All

שיווק דיגיטלי – מה זה? ומי צריך את זה

ההגדרה של שיווק דיגיטלי היא: שיווק של מוצרים או שירותים מסוימים באמצעות טכנולוגיות דיגיטליות, הפעולות השיווקיות שעושות שימוש באינטרנט על מנת

פוסטים קשורים
bottom of page